söndag 14 juni 2009

Hagalundsbarn på Barnens Ö i regnväder

Under lördagen och söndagen 13-14 juni har 25 barn från Hagalund haft helgkollo på Barnens Ö. I samverkan med Hagalundsparken har vi som vår 60 års present till den stadsdel vi gillar bäst fått erbjuda ett kollo för barn från Hagalund. Vi var 25 barn, två föräldrar och mycket bra ledare. Det blev en kanonhelg, trots att det har regnat under precis hela tiden. Massor med aktiviteter och många lärorika kontakter har helgen med de unga har från Hagalund erbjudit.


Ryktesvägen kommer troligen Solna stad lägga ned möjligheten för Solnabarn att åka till Barnens ö, men detta visar snarare vilket sug det finns för att tillbringa några dagar i ett sommarparadis. Detta har stärkt min övertygelse om att det är välinvesterade pengar att skicka barn på kollo.


Ett stort tack till alla som gjort detta möjligt, alla som jobbat ideellt samt alla som deltog. Nu har vi siktet inställt på sommaren 2010.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

måndag 8 juni 2009

Hagalunds valresultatet avviker

Valet till Europaparlamentet gick inte Socialdemokraternas väg. Innan vi ska dra allt för långtgående slutsatser bör vi avvakta räkningen av personröster, för det kan ge en något mer nyanserad bild. Faktum är dock att S inte gjort en bra val i vare sig Sverige eller Solna.

Att vara dåliga förlorare är aldrig snyggt, så det viktiga är att påbörja arbetet med att försöka förstå vad det var som gick snett och se vad vi kan bli bättre på. Ett stort grattis till både Miljöpartiet och Folkpartiet som har fått ett mycket bra resultat.

Resultatet här i Hagalund avviker rejält från Solna- eller Sverigetrenden. Socialdemokraterna fick i Hagalundscentrum 38,1 %, vilket är en ökning från 35 % i valet 2004. Även Haglunds södra uppvisar ett bättre resulat detta val med 27,2 % (24,4 %). Piratpartiet (PP) har även det Hagalund som näst starkaste fäste i Solna med 11,7 %. Studentområdet Kungshamra i Bergshamra hade 19,6 % för PP. Hagalund centrum uppvisar heller inga framgångar för Folkpartiet, utan snarare sämre resultat 9,8 % (10,3 %). Detta utifrån valnattens preliminära resultat. Avser att återkomma med lite teorier och förklaringar längre fram.

Ett stort tack till alla som röster på oss Socialdemokrater här i Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

söndag 7 juni 2009

Åsa Westlund spurtade i Hagalund

Om drygt tre timmar stänger nu vallokalerna, och i eftermiddag var Åsa Westlund och slutspurtade här i Solna. Vi stod och uppmuntrade Solnabor att gå och rösta vid Solna station. Ju fler vi får upp från soffan desto bättre för demokratin. Här ser vi både Åsa och Susanna Guwen. Susanna är en ny medlem som nu är med och slutspurtar med oss.

Gå och rösta om du inte har gjort det redan!!!

Om du vill personrösta är Åsa en mycket bra kandidat som jag varmt kan rekommendera. Att visa folk till sina vallokaler är med all säkerhet ett bättre sätt att använda sin politiska kraft än att stå och dela ut valsedlar utanför vallokalerna.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .


Dorina årets stipendiat

Dorina Kincinaite från Hagalund blev årets stipendiat där vi både vill belöna en duktig elev inom samhällskunskap, men även uppmuntra för fortsatta studier. Detta är en viktig signal till unga där vi tror det är viktigt att lägga ned energi på sina studier. Dorina hade även lite stöd av goda vänner uppe på scen.

Under Hagalundsparkens sommarfest som pågick under hela lördagen 6 juni, delade vi ut vårt stipendium. Stipendiet är ett pris där vi uppmärksammar en avgångselev från årskurs 9 som utmärkt sig som extra intresserad av samhällsvetenskapliga ämnen. I år gjorde vi detta i samverkan med Skytteholmsskolan som föreslog en elev från just Hagalund. I år var det Dorina.
I övrigt stod vi och delade ut äpplen samt valarbetade inför valet till Europaparlamentet. Dessutom var det många från Hagalund som deltog på utdelningen av material tillsammans med Marita Ulvskog inför WM-kvalet på Råsunda mellan Sverige och Danmark. Dessvärre gick det inte Sveriges väg denna kväll. På bilden Boel Carlsson, Cecilia Bravo, Christoffer Jönsson och Johanna Graf (oppositionsråd i Solna) och Zacharias Zagoritis från Grekiska föreningen.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

onsdag 3 juni 2009

Fira nationaldagen i Hagalund

Var med och fira nationaldagen här i Hagalund. Det är fest nere i Hagalundsparken se affichen nedan! Dessutom två viktiga påminnelser...

Glöm inte helgens viktigaste händelse - valet till Europaparlamentet. Gå och rösta! Redan nu kan du förtidsrösta både i Stadshuset eller biblioteket i Solna centrum, men då måste du ha med dig röstkortet. Lägg din röst på Åsa Westlund - en miljömedveten tjej från Stockholmslän som gjort ett kanonjobb i Bryssel inom just miljöområdet.


Samt om du vill lära dig att blogga kan du även besöka vår partilokal på Skytteholmsvägen på fredag, där kör vi bloggskola mellan kl 16-18.






Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

tisdag 2 juni 2009

Humor på hög nivå

I söndag 31 maj var det premiär för Teater i Hagas föreställning Loranga, Masarin och Dartanjang. Det var fullsatt och strålande sommarväder. Förutsättningarna kunde knappast vara bättre.

Barbro Lindgrens klassiker i slottsruinens brant är en given succé. Det var både lysande skådespeleri samt en spännande interaktion med barn och vuxna i publiken. Scenbilden föreställer bakgården hemma hos Loranga , Masarin och Dartanjang. Ögat får verkligen sitt här. Det kryllar av prylar och minst hundra trasmattor bildar scengolv. Det äts bullar i stora drivor, fast pappa Loranga äter flest för han är ju äldst(!) I en gammal husvagn som numer är vedbod huserar Dartanjang med sina krämpor.
Min favorit var Loranga som hade ett mycket bra minspel och underbar utstrålning.
Föreställningen har ett rappt tempo med mycket musik och snabba scenbyten. Man utnyttjar dessa på varandra stående bodar och angränsande container till både tiger förvaring och tjyv tillhåll. En galen vattenlek och snabb biltur i en ”Opel” utan motor gör barnen förtjusta till max.

Konversationerna är underfundiga och får även den mest kritiske att skratta både här och där under de två timmar som föreställningen pågår.

Gå och se den du med!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .