tisdag 13 oktober 2009

Idrotten i Solna behöver bra villkor

Det har gått nu mer än tre år sedan det s.k. idrottspaketet från M, Fp och Kd presenterades. Det intressanta var att paketet byggde på att marken där dagens Hagalunds IP ligger skulle säljas för att finansiera delar av paketet. Men ingen av de planerade investeringarna skulle placeras i Hagalund. Detta är en rätt udda hantering, för om investeringar i längden innebär att man måste sälja mark så åter står snart inte mycket av Solna och på sikt uteblir investeringarna. Det är att inte länka långsiktigt.

Intressant är att den mark som de ville sälja ursprungligen var en gåva till det forna municipalsamhället Hagalund. När vi tyckte det var rimligt att pröva detta rättsligt påstod de att vi fördröjde investeringarna. Att få frågor rättsligt prövat är en mycket central del av en rättsstat, och att som politiker vilja sätta sig över den rätten är även den rätt udda, men så argumenterar dagens ledning i stadshuset i Solna.

Jag har följt upp utlovade investeringar i Kultur- och fritidsnämndens budget med realiserade investeringar, och svaret blir att de lovar runt och håller tunt.


Vi Socialdemokrater förslog redan 2005 att det här i Hagalund skulle sitta bra med en Harry Persson hall för både dans och budosporter. Men det nappade majoriteten inte på. Harry Persson var en känd boxare ifrån Hagalund och som delar av sitt liv levde i det som idag är Villa Odin. Det skulle ha varit en i högsta grad rimlig motprestation för att man tar bort den befintliga idrottsplatsen samt att Hagalund som stadsdel verkligen skulle behöve en investering som skäner vår stadsdel lite förnyelse.

Avslutningsvis kommer det nu blir något av ett uppehåll här på bloggen i drygt tre veckor, då jag har andra uppdrag att sköta, men i november kommer bevakningen återupptas.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

torsdag 8 oktober 2009

Före och efter...

Ett kärt tema brukar vara att jämföra före och efter bilder. Något av en slump har resulterat i att jag fångade en skadad planteringsyta vid ingången till Flaggskeppet i augusti och här om dagen såg jag att den nu var tillsnyggad.

Före:
Efter:

Det liknar borgerlig politik här i Hagalund. Vi tar en bort en bit i taget. Fatta att det funnits både skolor, bibliotek och fritidsgårdar här i Hagalund för en inte allt för avlägsen tid sedan. Allt borttaget under de 11 år som nu gått med M, Kd och Fp vid makten i Solna.

En annan rätt udda effekt är att det numera ligger en asfaltshög vid gångvägen som leder upp mot Hagalund från södra industriområdet. En rätt obegripligt ställe att dumpa asfalt på.

Det är inte tänkt att bevakning av Hagalund ska vara synonymt med gnäll. Denna gång var jag bara tvungen att få pysa lite bara. Ska ladda för nya och mer spännande ämnen.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

måndag 5 oktober 2009

Ytterligare en blogg om Hagalund

Det är med glädje som vi noterar att det finns ytterligare en bevakare av Hagalund. Det är bloggen som går under namnet Betraktelser från blå kullen, vilket är ett både fyndigt och bra namn på en blogg om Hagalund.

Ser fram emot att följa bevakningen av ytterligare en Hagalundsspanare.

I måndags förra veckan kan jag även meddela lämnade vi en interpellation i fullmäktige i Solna om underhåll av lokaler och parker här i Hagalund där Solna stad står som ägare, och med lokal avses Sunnanskolan, eller där dagens komvux ligger. Singalisten är kommunens bostadsföretag och jag har noterat att de har gjort lite tillsnyggning kring entren från Hagalundsgatan vid det s.k. Flaggskeppet.