söndag 12 december 2010

Informationsmötet inte helt lyckat

I torsdags hölls så informationsmötet här i Hagalund om den planerade dragningen av tvärbanan. Det var ett 50-tal invånare från Hagalund som slöt upp till mötet. Mötet utannonserades som ett samarrangemang mellan föreningen Ett levande Hagalund och bostadsrätteföreningen Kyrkbacken.

Mötet började lite kaotiskt då lokalen Flaggskeppet var dubbelbokat. Orsak okänd! Jag försökte lyssna med ordföranden för föreningen och fick inget direkt svar. Sedan erbjöd sig bostadsrättsföreningen Hagalunden att vi kunde vara i deras lokal på Hagalundsgatan 18. En eloge för detta erbjudande.

På mötet var representanter från både Solna stad och SL. Killen från SL försökte sig på konststycket att försvara politiska beslut, vilket sällan är bra. Han upprepade flera gånger att det i princip inte skulle innebära några förändringar. Men det blir svårt att säga när samtliga undergångar under dagens Frösundaled kommer att förändras som en effekt av tvärbanan.

Ordförande för föreningen Ett levande Hagalund utlovade ett nytt möte under vecka som kommer där politikerna skulle komma. Jag förstår inte varför de ansvariga inte närvarade på detta möte. Det var ju inte direkt någon stadshemlighet att mötet skulle hållas samt att Johanna Graf som är oppositionsråd hade utan problem tagit sig till Hagalund för att delta på mötet.

Kvinnan från Stadsbyggnadsförvaltningen var mycket bra och försökte återge all information så sakligt det bara gick. Fördelen med mötet är att betydligt fler Hagalundsbor nu har fått information och min bild är att en övervägande majoritet inte var så imponerade över förslaget till dragning, vilket gav mötet en viss inslag av missnöje och gnäll.

Det som var häpnadsväckande är att samrådet ägde rum redan 2007, dvs. för tre år sedan, och då framgick inte alls så klart vilka tunnlar som skulle förändras och därmed är ju själva samrådet inte förenligt med själva syftet att informera de berörda.

Det som för mig var två nyheter är att det nu rådet oklarheter om tunneln vid Charlottenburgsvägen, ty killen från SL sade att denna tunnel nu skulle vara öppen, vilket jag fått information tidigare om att den inte skulle vara. Samt att den tillfälliga stationen som kommer ligga nedan för Hagalundsgatan 1-7 kommer ha en övergång med hiss över spår och plattform.

Jag uppmanar alla som har kloka synpunkter om tvärbanans dragning genom Hagalund att skyndsamt lämna in synpunkter till Stadsbyggnadsförvaltningen här i Solna. Senaste dag att skicka in synpunkter är 20 december.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: