lördag 14 juni 2008

Nomads på Skytteholmsfältet

Skolavslutningen här i Solna guldkantades med konserter nere på Skytteholmsfältet under ledning av Black Sheep. Black Sheep var från början en tillfällig fritidsgård i samband med att Solna lade ned 3 gårdar och skar ned på inte mindre än 9 fritidsledare. Däribland rök Hagahuset här i Hagalund. Black Sheep blev dock en succe, för musikverksamheten rymdes inte i det nya Ungdomscaféet nere vid Skytteholms IP. Blach Sheep håller nu till i gamla Stenbackaskolan i Huvudsta.

Black Sheep har med skolavslutningskonserten tag vid något av en tradition som fanns på 80- och början av 90-talet - Gräsrocken. Gräsrocken var en arena för kända och mindre kända band att spela för publik nere på Skytteholmsfältet. Arrangör då var Apromus - en rockförening här i Solna.

Det roliga var att Nomands spelade på Black Sheeps skolavslutnings-program. Det var troligen 15 år sedan sist. Utöver Nomads var det massor av band och ett program på flera timmar med olika band.
Solna borde satsa på vår tradition med levande rockmusik som finns här i Solna. Jag tror dock inte att det är staden som ska stå som arrangör, utan det blir ofta bättre med föreningar och eldsjälar här i Solna. Black Shepp är här en mycket lämplig aktör.


Inga kommentarer: