torsdag 12 juni 2008

Sista dan på skolan

Så har verksamheten på Hagalundsskolan tystnat för gott. Idag var det dels skolavslutning, vilket är en stor dag för många elver men dessutom var det sista dagen för Hagalundsskolan. Detta känns mycket dystert. Hagalunds drömfabrik, dvs. det sälle där drömmar om framtiden föds och utvecklas ska nu upphöra, och för stadsdelen Hagalund blir det tystare.


Vi Socialdemokrater i Hagalund har under flera år delat ut ett pris till en elev som visat särskilt intresse inom ämnet samhälls-kunskap. Eftersom det i år var sista gången delade vi ut två priser samt spetsade priset med boken Still skriven av Hagalundsbon Hassan Loo Satarvandi. Hassan var även med och delade ut priset i Haga-lundsskolans aula. Det kändes stort att få uppmärksamma både Karin och Gustav i Klass 9n.

Några timmar senare samma dag var det så dags för scermonin kring stängningen av själva skolan. Det var dels lite mingel med lärare och elver samt ett dansuppträdande. Avslutningsvis halades flaggan och flaggan överlämnades till rektorn på Skytteholmsskolan som kommer bli ny skola för många av eleverna på Hagalundsskolan.

Tjerna som dansade var kanon, och självklart hade de en gång i tiden dansat just på Blue Hill här i Hagalund.

Jag konstaterade att det inte fanns en enda politiker från majoriteten som styr i Solna. M, Fp och Kd lyste med sin frånvaro. Fast det är kanske inte så konstigt, för de kan knappast vara stolta över beslutat att lägga ned Hagalundsskolan. Det bisarra i denna historia var när Moderaterna försökte få det till att det var socialdemokraternas förlag. Detta genom att läsa ett äldre budgetförslag som fan läser bibeln. Vårt förslag då att skapa en ny skola i Hagalund, alltså främst ett flytt inom skolorna, och inte en nedläggning. Dessutom skulle detta ske i samråd med elever, lärare och föräldrar.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: