onsdag 16 juli 2008

Urban skogsmiljö

Hagalundsgatan är något av ett sorgligt kapitel. Det har under årens lopp gjorts flertalet försök att dels minska farten på gatan genom att skapa en smalare gatumiljö samt att farthinder byggdes in så sent som ifjol. En annan effekt var att man skapade en mycket bred trottoar längs med Hagalundsgatan. Den blev så bred att både glass- och taxibilar frestas att parkera på trottoaren. Utanför bostadsrättshusen finns ingen på- och avstning eller avlastningsplats, så där tvingas man att parkera på trottoaren. Dessutom hanteras grovsoporna varje fredag via två mindre containrar.
Det bästa vore om man tillfrågade de boende här i Hagalund om vad som är bäst. En mycket förståndig man föreslog på en Hagalundsdag för några år sedan att man skulle anlägga snedställda parkeringsplatser längs med torget. Dvs där det idag växer tallar. Eller om jag ska vara ärlig något av en urban skog. Tallarna tycks vindpinade och spretar rejält på sina ställen, och likanar inte de furor man hittar i skogen. Således något av urban skogsmiljö.

Har du förslag på hur vi gör gatumiljön bättre här i Hagalund, så mejla dessa till mailto:sihagalund@hotmail.com, så ska vi lägga en motion i fullmäktige i syfte att förbättra gatumiljön här i Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och

Inga kommentarer: