måndag 8 september 2008

Konsten att tala sanning


Denna roll-up har Solnas skattebetalare lagt pengar på. Den presenterades på stadens dag 7 september. Den ger två besked:

1) det finns ett nytt kulturpolitiskt program
2) kvinnan på bilden har en tydlig roll, men vem är hon?

Något nytt kulturpolitiskt program finns INTE i Solna. Det som presenterats är ett utkast där alla partier fick yttra sig om det, men sedan har det varit locket på från ordförande som leder styrgruppen. Att då mötas av anslaget ovan känns inte seriöst. Kultur- och fritidsnämnden har sitt första nämndmöte här i slutet av september, och utsikterna att till dess bli överens om ett program känns just nu rätt mörka.

Kvinnan på bilden är nämndens ordförande, och innehar den högsta politiska rollen i nämnden, men det innebär inte att skattemedel ska användas för att informera om det som inte är korrekt. Det liknar mer politiks propaganda. Som politiska partier och politiker har vi ett rätt väl tilltaget partistöd. Detta ska användas om ett parti vill föra fram sina kandidater. Tänk bara vad stolligt det skulle bli om varje parti ville med skattemedel trycka upp varsin banderoll för att uttrycka sin vilja utanför tunnelbanan.

Kulturen i Solna är för dyrbar och viktig för att nämndens ordförande ska få köra rally i stadshuset.

Helgen 20-21 september är det kulturhelg här i Solna. Även detta har nämdnes ordförande glömt att berätta för sin nämnd. Detta fick vi reda på via annonser i lokaltidningen.
Solna behöver just nu en bättre kultur i Kultur- och fritidsnämnden.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

Inga kommentarer: