söndag 30 januari 2011

Tore Berger och Blå tåget i Hagalund

Olle Olsson huset visar just nu en utställning med polaroidkort som är tagna här i Hagalund 1968. Bilderna föreställer en mix av bilder med liv och rörelse och ett antal bilder som ger sken av en öde stads som verkligen befinner sig i förfall. Det är en utmärkt utställning som ger yngre generationer en möjlighet att föreställa sig det gamla Hagalund och för den lite äldre generationen en möjlighet att minnas.

Fotografen till bilderna är konstnären Tore Berger som i slutet av 1960-talet hade en ateljé här i Hagalund. Dessautom var Tore Berger sångare i gruppen Blå Tåget, som är en av de klassiska proggbanden.

Nästa lördag, 5 februari, ges möjlighet till en verklig nostalgitripp. Då spelar Blå Tåget åter här i Hagalund. Platsen är Olle Olssonhuset. Tiden som gäller är kl. 15-17.

För er som inte har koll på Olle Olsson har en enormt spännande upptäckt framför er, för Olle Olsson är en idag en av de stora naivisterna av rang. Han bodde och levde här i Hagalund, och hans verka går att beskåda i hans gamla bostad och det är hans dotter som på ett otroligt spännande sätt kan berätta om konsten, konstnären och Hagalundaren Olle Olsson.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: