måndag 22 augusti 2011

Framtidens skola efter renoveringen


Uppföljning och lärdomen som går att återvinna när man tittar tillbaka och ser på resultat är en bra metod för att dra slutsatser. Generellt är det så många organisationer idag jobbar. Man genomför åtgärder och försöker dra slutsatser om resultat och så fungerar även politik.

Idag återvände jag till Sunnanskolan. Det har nu gått två år sedan skamfläcken skulle upprustas. Det utlovades pengar och översyn av fasaden. Det borde i rimlighetens namn vara rätt fräscht och snyggt runt Sunnanskolan nu. Det har ju trots allt bara gått 1,5 år sedan debatten i fullmäktige och artiklarna i Mitt i Solna. Jag bloggade om detta, ifall ni vill återvända och se rubrikerna.

Men ni som bor här i Hagalund lär få söka efter skillnader, för det är på sin höjd kosmetisk lågpris upprustning som skett. Själva grundproblematiken kvarstår. Det ser ärligt talat för taskigt ut runt Sunnanskolan, och huvudansvarig vår då liksom nu Solna stad, och nu blir allt försvarstal än mer patetiskt. Jag sitter verkligen och funderar på hur maktpartierna i Solna kan låta detta ske år ut och år in och ändå sitta kvar vid maktens grytor. Denna fasad är inte renoverad och än idag kvarstår Sunnanskolan som en skamfläck för oss som bor här i Hagalund.

Marken runt skolan står och förfaller. Buskarna är vildvuxna och döda träd står där och ge ett utdöende uttryck. Basketkorgarnas stolpar står kvar och fotbollsplanen har nu växt igen ytterligare.


Detta är bra ett lysande exempel på vilka frågor ni ska ställa till politikerna på torget på lördag, för då är det åter Hagalundsdagen. Ställ dem mot väggen och kräv förändring.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: