tisdag 5 augusti 2008

Hela Solna fyllt med bilar

Det var i morse som en vägportal blev nedriven på Essingeleden, och fortfarnde på eftermiddagen ringlade sig köerna av bilar genom hela Solna för att komma till E4:an. Detta mitt under sommaren, då det är klart begränsat med bilar. Förvisso kan regnet har påverkat att fler tog bilen i morse.

Föreställ er hur det kan komma att se i när Swedbank arena håller slutspel i Hockey WM eller när Mall of Scandinavia (det är så nya shoppingcentret intill arenan ska heta) har mellandagsrea. Det kommer krävas rätt omfattande trafiklösningar för att hantera stora bilflöden, men frågan är hur snygga dessa lösningar blir i vår vardag. Risken är uppenbar att vägarnas andel av Solna kommer öka, och med bra väglösningar bör vi räkna med ökad trafik. Solna är troligen ned mest överkörda kommunen i Sverige.
-
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

1 kommentar:

LupaVarg sa...

Och inte blir vi mindre överkörda av Solnas egna politiker. De är ju de som fått för sig att vi behöver en jättearena, vilken kommer att förstöra stora naturområden och förstöra för alla boende med ökande trafik. =c(