torsdag 5 mars 2009

Åsa Westlund - Vår tjej i Bryssel

I tisdags träffade jag och ett gäng Socialdemokrater från Stockholms län Åsa Westlund i Bryssel. Åsa är europaparlamentariker för Socialdemokraterna. Åsa är tveklöst vår kandidat i valet till europaparlamentet som sker 7 juni i år.


Åsa är en kandidat från Stockholms län som vi ska vara stolta för. Hon gjorde en mycket bra personvalskampanj redan 2004 och bara här i Solna fick Åsa 606 kryss. Åsa sitter idag i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet, där hon gör ett mycket bra jobb. Börja redan nu lära er mer om valet till europaparlamentet generellt och Åsa i synnerhet.

Under besöket i Bryssel besökte vi även PES, som står för Party of European Socialist. Där ingår Socialdemokraterna och inte mindre än 33 partier i 27 europeiska länder har ställt sig bakom ett mycket bra program som vi nu går till val på.

Bara för att göra det klart. Valet till europaparlamentet handlar om politiska partier. Lika väl som att det spelar roll vem som styr Solna påverkas vi i vår vardag av att dagens Europa styrs av moderater och konservativa partier. Det ska vi ändra på söndagen 7 juni.

Ett gott tecken var att träden i Bryssel var röda.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

Inga kommentarer: