måndag 8 juni 2009

Hagalunds valresultatet avviker

Valet till Europaparlamentet gick inte Socialdemokraternas väg. Innan vi ska dra allt för långtgående slutsatser bör vi avvakta räkningen av personröster, för det kan ge en något mer nyanserad bild. Faktum är dock att S inte gjort en bra val i vare sig Sverige eller Solna.

Att vara dåliga förlorare är aldrig snyggt, så det viktiga är att påbörja arbetet med att försöka förstå vad det var som gick snett och se vad vi kan bli bättre på. Ett stort grattis till både Miljöpartiet och Folkpartiet som har fått ett mycket bra resultat.

Resultatet här i Hagalund avviker rejält från Solna- eller Sverigetrenden. Socialdemokraterna fick i Hagalundscentrum 38,1 %, vilket är en ökning från 35 % i valet 2004. Även Haglunds södra uppvisar ett bättre resulat detta val med 27,2 % (24,4 %). Piratpartiet (PP) har även det Hagalund som näst starkaste fäste i Solna med 11,7 %. Studentområdet Kungshamra i Bergshamra hade 19,6 % för PP. Hagalund centrum uppvisar heller inga framgångar för Folkpartiet, utan snarare sämre resultat 9,8 % (10,3 %). Detta utifrån valnattens preliminära resultat. Avser att återkomma med lite teorier och förklaringar längre fram.

Ett stort tack till alla som röster på oss Socialdemokrater här i Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

2 kommentarer:

Unknown sa...

Glöm inte att nämna de 5 personer som röstade på SD i Hagalund centrum.
Bizarrt, sade Bill...

Arne Öberg sa...

Hej Bill,

jo jag har noterat att det finns röster på SD även i Hagalund. I valdistrikt 27 hela 3,1 %, vilket är Kykrbacken, Västra vägen samt Rudviken. Inte enbart Hagalund, om det nu har någon betydelse.

Det är inget jag gillar dirket, och det är nog anledningen till att jag inte nämnde det. Nu kanske det inte är bäst strategi att tiga ihjäl detta fakutm, men tror samtidigt inte att det leder till något som utvecklar Hagalund.