tisdag 2 juni 2009

Humor på hög nivå

I söndag 31 maj var det premiär för Teater i Hagas föreställning Loranga, Masarin och Dartanjang. Det var fullsatt och strålande sommarväder. Förutsättningarna kunde knappast vara bättre.

Barbro Lindgrens klassiker i slottsruinens brant är en given succé. Det var både lysande skådespeleri samt en spännande interaktion med barn och vuxna i publiken. Scenbilden föreställer bakgården hemma hos Loranga , Masarin och Dartanjang. Ögat får verkligen sitt här. Det kryllar av prylar och minst hundra trasmattor bildar scengolv. Det äts bullar i stora drivor, fast pappa Loranga äter flest för han är ju äldst(!) I en gammal husvagn som numer är vedbod huserar Dartanjang med sina krämpor.
Min favorit var Loranga som hade ett mycket bra minspel och underbar utstrålning.
Föreställningen har ett rappt tempo med mycket musik och snabba scenbyten. Man utnyttjar dessa på varandra stående bodar och angränsande container till både tiger förvaring och tjyv tillhåll. En galen vattenlek och snabb biltur i en ”Opel” utan motor gör barnen förtjusta till max.

Konversationerna är underfundiga och får även den mest kritiske att skratta både här och där under de två timmar som föreställningen pågår.

Gå och se den du med!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: