söndag 6 december 2009

Med siktet inställt på 2010

På medlemsmötet den 26 november talade vi om troligen den viktigaste frågan inför nästa års val, nämligen jobbfrågan. Gösta Mårtensson ledde ett mycket bra samtal om jobbfrågan, där vi Socialdemokrater förslår att ett handelshus inrättas i stadshuset. Ett handelshus ska hjälpa företagare med både rådgivning och konkret hjälp med bokföring etc. På mötet kom förslag att även försöka stödja befintliga företag i att utveckla verksamheten. Det kan också vara en viktig komponent för att utveckla Solna.

Efter en timmes bra samtal om jobben, så kom Johanna Graf på besök och talade om vårt budgetförslag inför 2010 och gav lite återblickar från nyligen genomförda kongressen i Älvsjö för hela landets Socialdemokrater. Det var en mycket bra kongress med ett stärkt parti och en stärkt ledare - Mona Sahlin.

Medlemsmötet nominerade även kandidater till fullmäktigelistan inför valet 2010. Det fanns ett tydligt budskap om att få med yngre resurser. De personer som nominerades från Hagalundsföreningen var:

Christoffer Jönsson
Samas Masrour
Christian Mallengren
Micael Knapp
Susan Güven
Rodi Rawej
Jörgen Samuelsson
Georgios Kontorinis
Cecilia Bravo
Johan Wahlstedt
Cecilia Dahlberg
Ninel Carasco
Mebrat Bereket
Arne Öberg

Nomineringarna ska formellt vara inne den 9 december och sedan vidtar en process där hela listan ska ta from och där ska dels vartannat namn vara en kvinna och en man och sedan ska hela Solnas olika delar respresenteras samt att vi vill ha en bra ålderssammansättning. Allt detta kommer pågå fram till årsmötet där vi tillsammans kommer fatta beslut om vem som ska stå på Socialdemokraternas fullmäktigelista inför valet 2010.

Fler från Hagalund kan komma att bli aktuella. Namnen ovan var de namn som fångades upp inför medlemsmötet.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .



Inga kommentarer: