söndag 28 februari 2010

Borådet på Förvaltarvägen har fått nog

Borådet på Förvaltarvägen som ligger nere vid Solna station har fått nog av den dåliga snöröjningen. På årsmötet i veckan den 25 februari beslutade de att de skulle skicka in ett uttalande till kommunen. När jag på söndag gick förbi och tittade så var det under all kritik. Stora snövallar som nu smälter och gör att gatorna fylls med vatten överallt.

På förvaltarvägen bor många äldre och då kan de bli än mer isolerade om snöröjningen inte fungerar. Signalisten genomför just nu även renovering av lägenheter och har därmed lagt beslut på trottoaren på ena sidan av gatan och på den andra sidan saknades snöröjning, så alternativet för de boende är att gå ut i gatan. Det är inte anständigt mot de som bor nere på Förvaltarvägen.
Marianne Sandin som länge bott nere på Förvaltarvägen bekräftar att det varit mycket bristfällig snöröjning i år på Förvaltarvägen och hon berättar att när man som henne uppnått en högre ålder blir det svårare att ta sig fram om man måste vandra över snödrivor eller på en mycket slaskig gata.

När jag idag gick omkring i Solna så finns det många gator och gångtunnlar som är vattenfyllda, och i morgon utlovas än mer snö. Personligen klarar jag nog av att parera vattenkaskader från bilar och vattengravar längs med gatorna, men om man tänker på de äldre blir man upprörd över de brister som nu uppstår för att Solna snålat med att ta bort snön.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: