torsdag 4 februari 2010

Hagalund inn har öppnat

Onsdagen 3 februari slog nya restaurangen Hagalund Inn upp sina portar. Det var full fart i köknet när jag passerade. Det är en asiatisk restaurang med en spännande mix av kök från Kina, Thailand och Japan. Jag åt Kycklingfiléer med grönsaker szechuansås och det smakade utsökt. Kinesisk mat är så otroligt mycket mer än fyra små rätter som egentligen inte alls går att finns när man är i Kina, utan där hittar man mat som är kryddstark och som har mycket inslag av vitlök, koriander och ingefära. Kinamat är värd ett betydligt bättre rykte. Intrycket är att detta är ett mycket bra kök och som boende i Hagalund är det mycket roligt med ett tillskott av en ny krog. Vi hälsar dem varmt välkomna och önskar dem lycka till. Jag fångade maten jag åt på samma sätt som man ofta ser menyer i Kina genom att fota en tallrik med den aktuella rätten.

Lisa som jobbar på krogen berättade att de inte hunnit marknadsföra sig så mycket, men att de skulle ut nästa vecka och försöka annonsera i lokaltidningen. Lisa var en mycket serviceinriktad tjej och tillsammans med sina kolleger vill vi socialdemokrater varmt lyckönska dem med sin verksamhet. Även nere vid Råsundavägen kommer ytterligare en ny krog att öppna snart. Det är forna Lilla Råsunda som håller på att omvandlas till en ny krog. I rutan har de kommunicerat med förbigående vad som komma skall. Denna gång är det bröder med erfarenhet från flertalet restauranger inne i stan. Här nämns Basic bar, Haket och Buona Sera. Även den nya restaurangen här i Hagalund är skyltad med just Basic bar och kök. Även detta tillskott till Hagalund är både välkomnat och efterlängtad. Hagalund håller på att utvecklas till en spännande restaurang stadsdel.
Värt att nämna i sammanhanget är även indiska krogen nere på Rättarvägen, dvs. nere vid Solna station. Här ligger även en grill. Så sammantaget finns det gott om restauranger här i Hagalund. Den äldsta krogen som funnits så länge jag kan minnas är Restaurang Haga.

Stötta våra lokala krogar. Ät lokalt!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: