söndag 13 mars 2011

Frihetsfest i Hagalund

Söndagarna i Hagalund innebär numera att flertalt kvinnor och barn träffas nere i Hagalundsparken och jag vill lova att kreativiteten simuleras, för ikväll var det frihetsfest. Inspirationen kommer från den frihetsvåg som vi sett den senaste tiden i Nordafrika, i länder som Tunisien, Egypten m.fl.

Vi bjöds på helt underbar mat och massor av kakor till kaffet som var helt underbar. Det blev en mycket trevlig måltid med flertalat oväntade samtal och vi satt faktiskt och talade om fenomenet bristande mötesplatser i dagens samhälle. Två kvinnor som bor i samma trappuppgång satt och reflekterade att det är för lätt att vara anonym idag, och i längden är inte anonymitet det som får en stadsdel att bli mer levande.

Det roliga med verksamheten är att den både innehåller barnverksamhet och samtal vuxna emellan, allt i en spännande mix. Jag är övertygad om att denna verksamhet kommer sätta spår på hela stadsdelens stimulans. Är ni nyfikna så kan jag varmt tipsa er om att om gå ned och ta del av denna nya gemskap här i Hagalund. Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: