fredag 10 april 2009

10 i topp lista - Alliansens arbetslinje

Sedan regeringen Reinfeldt kom till makten har man gjort allt och gör det än idag för att vi svenska folket ska ha den sämsta välfärden i EU. De har lyckats.
Nedan följer listan:
  • Höjd avgift till A-kassan
  • Höjda villkor för rätten till ersättning samt tuffare beräkning utav dagpenningen
  • Nivå dagar införs 200 (80%), 100 (70%), därefter 65 % har man barn under 18 år försätter man men nivå två tom 450 dagen
  • Samordning av dagar mellan Försäkringskassan och A-kassan. Det resulterade i kaos, medlemmar väntade på sin ersättning i månader då systemen inte hängde med
  • Ny arbetsmarknadsåtgärd den så kallade ”Jobb och utvecklingsgaranti ” med många försämringar
  • Ny arbetsmarknadsåtgärd för ungdomar med lägre ersättning
  • Begränsa sig geografiskt samt kompetensmässigt under skälig övergångsperiod (100 dagar) tas bort
  • Arbetsmarknadsutbildningar slopas helt och håller
  • Drar ner kraftigt på ”starta eget bidrag”
  • Införandet utav ”75 dagars regel ” dvs. rätten att stämpla upp till max 75 dagar.

Nu är det sämre tider och regeringen har ett yppligt förslag på hur man ska milda effekterna. Det är att sänka avgiften med 50 kronor per månad. Från att först höja avgiften med flera hundralappar för sedan sänka det med 50 kronor och kalla det en sänkning. Vidare vill man att man tar med sjukersättning samt sjuklön i beräkningen utav dagpenningen.

Observera! Innan denna regering tillträdde var sjukfrånvaro, tillfällig föräldrapenning giltig frånvaro. Vilket resulterade i att man inte gjorde något avdrag på lönen vid beräkningen. Denna regering tog bort det när de kom till makten. Det drabbade alla de som blev sjuka eller vabbade till och från under en 12 månadersperiod innan arbetslösheten.

Nu vill man att kassorna ska ta med endast den ersättningen man erhållit. Varför inte backa helt och hållet. Men det klart ideologin går förre mänskligheten om jag förstår denna inkompetenta regering rätt.

Vi Socialdemokrater måste återställa Arbetslöshetsförsäkringen. Vidare måste vi upprätthålla en rättvis arbetslinje.Vi måste införa Jobbkontrakt med ömsesidiga åtaganden mellan Arbetsförmedlingen och den enskilde med försörjningsstöd som innebär en tydlig, trovärdig och tidsbegränsad väg tillbaka till arbete.Vi måste bygga ut den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen, säkra kvaliteten inom arbetsmarknadsutbildningen och andra arbetsmarknadsprogram. Det handlar om utbildningar som ger jobb snart. Det är också viktigt att öka jämställdheten i utbildningen…..

Skrivet av Samad Masrour


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: