söndag 5 april 2009

Hur fånga de ungas problembild

När den nya styrelsen fick ringa in en central fråga för Hagalunds framtid så lyfta en majoritet upp just behoven för de ungs i Hagalund, och då att de unga behöver en bra start i livet. Det innebär möjlighet att påverka sin livssituation. Det kan vara både tillgång till meningsfull fritid, men inte minst möjlighet att få sommarjobba eller ren av det första riktiga jobbet efter studier för att på så vis påbörja en spännande karriär. Även behovet av en egen bostad är centralt. Vi konstaterade att det är många ungdomar i Hagalund, och vi måste självkritsikt inse att de inte är engagerade i vår socialdemokratiska förening, vilket vi bör agera för att det blir en skillnad.


Behovet av att unga som själv definierar sin problembild är central. Vi har därför i lördags bjudit in SSU:s ordförande här i Solna - Faradj Koliev. Vi hade ett bra samtal och Faradj lugnade oss med att berätta att SSU i Solna var mycket aktiva. Utmaningen är att få de unga i Hagalund att även känna att SSU kan vara ett bra alternativ om man är ung och vill vara politiskt aktiv.

Vi har nu tillsatt en grupp som ska se över hur vi kan få dels fler unga från Hagalund att engagera sig i SSU samt hur vi får en bra föryngring av vår stadsdelsförening här i Hagalund. Att de unga ska vara delaktiga när vi tar fram vår politiska flattform inför valet nästa år både naturligt och centralt.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .


Inga kommentarer: