måndag 8 november 2010

Vad händer med Villa Odin

Villa Odin ska upphöra att vara fritidsanläggning där Solna stad erbjuder skolbarnomsorg. Främsta orsaken är att det är mycket få barn som valt just Villa Odin här i Hagalund. Även Hagalundsparken här i Hagalund erbjuder skolbarnomsorg för barn som går i årskurs 4 – 6, så det innebär inte slutet för skolbarnomsorg i Hagalund.

Det finns minst två dimensioner i detta och det ena är att Villa Odin kanske skulle behövt vara bättre på att marknadsförs sin verksamhet bättre för det är både ett otroligt bra läge eller att målgruppen här i Hagalund har minskat, men det kan även vara de ökade avgifterna som gör att färre efterfrågar denna tjänst. Andelen i Hagalund är betydligt mindre än i övriga stadsdelar i Solna.

Redan innan sommaren fick Kultur- och fritidsnämnden information om att Kulturskolan avsåg att bedriva delar av sin verksamhet i Villa Odin. Kulturskolan har sedan flera år haft ett visst ansvar för Sadelmakare Öbergs hus som ligger intill Villa Odin. Hela nämnden såg mycket positivt på denna förändring. För det är bättre med ny verksamhet än nedlagd verksamhet. Här intar Folkpartiet en rätt udda roll för mitt under valrörelsen sade de sig vilja driva denna fråga – alltså efter valet. Det var förvisso inte några beslut tagna, men det blir liksom parodi om det finns ett förslag som nämnden ställer sig bakom som ett parti försöker göra till sin politik för omvänt måste man snart fråga sig vad som gäller om Folkpartiet inte driver en fråga som presenteras för nämnden, ska vi då misstänka att de kommer motarbeta förslaget.

Villa Odin har inte alltid varit en kommunal fastighet men blev detta år 1965, men en gång i tiden bodde även boxaren Harry Persson i detta hus, som då bestod av 4 lägenheter. Läs mer på skylten som sitter på husets gavel under den numera slitna Villa Odin skylten.

Jag måste även erkänna att jag varit usel på att blogga, men det ska nu bli bot och bättring. Det var liksom som om lusten uteblev efter det trista valresultatet.

Min sista spaning är att det varit skogshuggare på Kyrkbacken. Snart är alla träd borta och den vy som torde funnits då kvarteret var nybyggt har återskapats. Ta en sväng och notera hur mycket synligare kyrkan blivit. Jag var onekligen lite tveksam inledningsvis, men ibland går det att inse att en förändring onekligen blev till en förbättring även om man från början var lite tveksam. Det är nyttigt att ibland behöva omvärdera saker och ting.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: