tisdag 14 december 2010

Döv, blind, stum och respektlös

Förra veckan utlovades en politisk debatt kring tvärbanans etapp III genom Hagalund. Det var ordförande för föreningen Ett levande Hagalund som på mötet lovade arrangera ett möte där vi skulle kunna få svar från ansvariga politiker. Detta eftersom informationsmötet den 9 december fick en lite udds skruv i och med att tjänstemännen fick stå till svars för politiska beslut.

Elias har idag kontaktat mig och låter hälsa att hans försök varit förgäves. Ordförande för stadsbyggnadsnämnden vill inte delta i en utfrågning. Det är folkpartiet som innehar denna politiska post i Solna. När jag frågade Elias om inte moderaterna som största parti i Solna kan ställa upp förklarade han att de heller inte vill ställa upp eftersom det skulle kunna tolkas som om de gick i polemik mot deras samarbetsparti.

Detta bemötande mot de boende i Hagalund är verkligen ett udda ställningstagande och milt uttryckt respektlöst med hela stadsdelen. Att låta tjänstemännen försvara politiska beslut är inte seriöst och när nästan 50 personer från Hagalund vill få svar på viktiga frågor så vägrar man ta debatt och försvara sin politik. Jag må vara naiv, men detta trodde jag bara hände i länder som Nordkorea, dvs. länder där politiker växt samman med statsapparaten, men inte i en modern demokrati.

Mitt råd till er alla i Hagalund är att bilda er själva en egen uppfattning och skriv vad ni tycker till stadsbyggnadsförvaltningen. Här (klicka på ordet här - så länkas ni till Solna stads hemsida) så hittar ni alla handlingar i detta ärende samt uppgifter om vart ni skickar er synpunkter. Det finns även en bra artikel i Mitt i denna vecka. Läs på - för kunskap är makt.

När inte politikerna som bestämmer vill svara på frågor är än viktigare att du som bor i Hagalund säger vad du tycker.

På förslag från Johanna Graf skulle Elias även undersöka om det var möjligt att förlänga svarstiden på den aktuella detaljplanen efter julhelgen, men inte heller här har vi fått något svar från den slutna bunkern i stadshuset.

Sista svarsdatum är nu 20 december.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: