söndag 19 december 2010

Pajkastningen - ett tecken på nervositet

Alliansen i Solna är uppenbart störda av att vi i Hagalund inte gillar den lösning som presenterats för Tvärbanan. De vill inte som politiska partier svara på frågor om tvärbanan på ett öppet möte här i Hagalund, men de har tid och kraft att dela ut ett flygblad där de säger att S ljuger. Jag vill med detta gärna delta i spridningen av ett flygblad som så väl talar för sig själv.

Behöver jag påpeka att det är ledningen för Solna som nu är ute och agerar politiskt. Det är självklart deras rätt att ge sin bild och dela ut flygblad varje dag här i Hagalund, men när man sitter på makten i stadshuset så har man även ett stort ansvar för de politiska beslut man tar, och här skulle det har varit mer klädsamt om de försökt förklara sig och inte angrips budbäraren.

Det är inte bara vi socialdemokrater och boende i Hagalund som ser problem med dragningen och de negativa effekter det innebär.

Kultur- och fritidsnämnden godkände tisdagen 14 december ett svar på den aktuella detaljplanen och nämnden var enig om tjänstemanna skrivelsen som löd:
"Tvärbanans dragning innebär tydliga barriäreffekter. Dessa påverkar inte minst barn och unga som behöver kunna röra sig säkert mellan flera platser i närområdet, exempelvis Solna Centrum, Skytteholms IP, Hagalundsparken och skatelokalen i viadukten på Kruthusbacken. Det är viktigt att trafiklösningen tar hänsyn till detta i utformningen av övergångsställen, viadukter, cykel- och gångbanor, med mera"

Kanske dags att dela ut flygblad även i stadshuset och till samtliga ledamöter i den nämnden också.

I flygbladet från Alliansen är man mån att säga att samråd ägt rum, vilket vi inte sagt emot, men det skedde 2007 och jag säger bara att jag inte har lyckats tala med en enda boende i Hagalund som känner till detta.

När det gäller tunnlar och övergångar så har vi hela tiden sagt att det är helt eller delvis stängda tunnlar. Det gäller att kunna citera korrekt. Här i Hagalund är det ingen av dagens överfarter som kommer vara oförändrad, utan samtliga överfarter blir till det sämre.

Vi har inte försökt politisera denna fråga, utan snarare upplevt ett stort folkbildningsbehov när kunskapen om förändringen varit mycket låg. Det är som bekant genom dialog och kunskap som det går att förstå en förändring. Jag har hela tiden sagt åt dem jag mött att de själva ska bilda sig en egen uppfattning, men samtidigt tydligt redovisat vad jag tycker. Men jag har aldrig sagt att de styrande i Solna på något sätt ljuger eller far med osanning, utan min kritik kvarstår och det är att det inte är ett bra förslag som få eller ens någon i Hagalund har förstått. Det är allvarligt, och det är där dialogen borde ha stått.

Den som har tid att dela ut flygblad i stora delar av Hagalund borde haft tid för dialog här i Hagalund, men de ser uppenbart demonen socialdemokraterna som det största hotet när vi som bor här vill förstå innebörden. Lägg kraft på att förklara er politik itsället. Detta med flygblad testade ni även i slutet av valrörelsen, men det är en usel dialogform.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: