lördag 14 juni 2008

Hagadagarna

Idag lördag och i morgon söndag är det Hagadagarna i Hagaparken. Det är ett arrangemang som Solna stad genomför tillsammans med Ståthållarämbetet samt föreningen Haga-Brunnsvikens vänner. Det är ett arrangemang som i många avseenden är en god idé. Dessvärre skrämde regnet bort de flesta besökarna.
Det delades ut Krausstipendium samt 4 uppmuntranspriser. Stipendiaten var Solnabo och resterande kom från olika kranskommuner runt om i Stockholm. Kraus kankse är lite väl smalt för att hitta rätt talanger i enbart Solna. Vi kankse snarer behöver ett Nomads stipendium.

Det som slog mig när jag stod där och tittade var att det kändes rätt pretantiöst. Där var Prinsessan Chistina, utklädda karoliner, stråkkvartetten Cosmo. Alla helt klart intressant i sig, men det saknades liksom lite färg och glöd. Dessutom ligger Hagalund bara ett stenkast från Hagaparken men idag kändes det som om det var två olika planeter. Inte en enda influens från Hagalund. Jo en, Georgios var där, men i egenskap av Röds korsets ordförande här i Solna.

Georgios är Socialdemokrat från Hagalund som sitter i både fullmäktige och kultur- och fritidsnämden.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

Inga kommentarer: