tisdag 19 januari 2010

Hagalunds samfällighetsförening ansluter sig till vår kritik

Vår kritik av det bristande kommunala underhållet av både Sunnanskolan och parkområdet som både skett genom en interpellation till fullmäktige i Solna och genom att vi har skrivit och uppmärksammat det här på bloggen har även fått stöd från Hagalunds samfällighetsförening.

I ett öppet brev daterat 11 januari 2010 till Stadsbyggnadsnämndens ordförande skriver föreningen "Vi hänvisar till bifogade några bilder på det som vi anser vara eftersatt underhåll och i mångas ögon som en "skamfläck" betr Sunnanskolan."

De har tagit del av interpellationen från oss socialdemokrater här i Hagalund. Ärendet som bordlades på fullmäktigesammanträdet 2 november behandlades på efterföljande sammanträde den 14 december. Men som jag tidigare skrivit uteblev någon förklaring till varför just Hagalund ska så stå och förfalla, och det skriftliga svar från Stadsbyggnadsnämndens ordförande har inte lagts ut i stadens öppnar diariet.

Att dokument inte läggs ut som är offentliga är för att tala klarspråk uselt! Det öppna diariet har under en längre tid krånglat trots stora investeringar i ny teknik inom staden. Det är ytterligare ett exempel på hur staden idag sköts. Insyn och demokrati är inte prioriterat.

När man söker på beslut och sammanträden i fullmäktige i Solna under perioden från 2009-11-02 till 2010-01-01 där det varit inte mindre än tre sammanträden framkommer det i det öppna diariet följande svar:
Sök i diariet

Söktjänst - TräfflistaDu har sökt på följande element: Sammanträden och beslut, Kommunfullmäktige/Kommunstyrelsen (Diarium), 2009-11-02 -> 2010-01-01, interpellation

Inga sökträffar hittades i LEX med de angivna sökkriterierna.


Eftersom jag är en envis typ går det att söka protokollet genom att ange Ekegren i fritext och samma period som ovan, men protokollet anger bara att "Stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Ekegren (FP) har besvarat interpellationen till dagens sammanträde."

Det som är positivt är att det är fler som protesterar mot att vår kära stadsdel får stå och förfalla, och då främst när det gäller de lokaler som kommunen har ansvar för.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och

Inga kommentarer: