tisdag 12 januari 2010

Snöröjning fungerar inte tillfredsställande

Vintern har kommit och tagit Hagalund i ett järngrepp. Det är riktigt trevligt med snö och vinter och dessutom är nu Brunnsviken möjlig att gå över, vilket ger nya perspektiv på Solna. Men snöröjningen fungerar inte helt perfekt. Att trottoarer är snöröjda är inte helt nödvändigt för oss alla, men är man lite äldre och kanske behöver hjälp för att röra sig eller om man har någon form av funktionsnedsättning kan detta vara ett stort problem.

På Kyrkbacken har vi t.ex. en trottoar som inte blivit snöröjd under hela detta år, och nu är vi inne på dag nr 12. Enligt stadens hemsida framgår det att om det är mer än 3 cm snödjup ska det vara åtgärdat inom 8 timmar. Hela detta inlägg är inrapporterat till felanmälan. Jag kan förstå att det inte går att snöröja om det står bilar i vägen, men i detta fall gäller det också tillgängligheten till ett soprum där miljön mer påminner om en puckelpist än en trottoar.

Längs med Hagalundsgatan finns det även busshållplatser som definitivt har problem att komma tillräckligt nära hållplatsen. Det är angeläget att snöröjningen fungerar, och då är vi inte rabiata, utan att kommunen måste följa upp det som är upphandlat så att livet i Solna ska kunna fungera även om det kommer lite snö. Vi lever som bekant på breddgrader där snö förekommer varje år.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: