måndag 4 januari 2010

Nyföretagande i Hagalund

Så här i början av året känns det extra kul att få rapportera något positivt och framtidsinriktat men även något som tyder på att Hagalund får ytterligare några välbehövda arbetsplatser. Under Willys renoveras det för fullt och det har nu kommit upp nya skyltar som avslöjar att det inom kort kommer öppna en asiatisk restaurang här i Hagalund. Mitt på torget. Det ska bli mycket spännande att få en ny restaurang med lite nya smaker här i Hagalund. Jag kan inte minnas att det tidigare funnits just en asiatisk krog här i Hagalund.

När jag i söndags beställde en pizza uppe på restaurang Haga frågade jag om de hade märkt av lågkonjunkturen något, alltså om vi här i Hagalund just nu åt mindre pizzor än tidigare, men så var inte fallet. Det är också glädjande nyheter.

Jag har även snappat upp att de två första huset på Hagalundsgatan dvs. Hagalundsgatan 8-24 har på en köpstämma den 12 december röstat för att bilda en bostadsrättsförening och där processen nu går vidare med att de som ska köpa ska få sina lånehandlingar godkända och klara. Ägare till husen är kommunala bostadsföretaget Signalisten. Detta är andra ombildningen på kort tid här i Hagalund. I oktober 2009 ombildades Kyrkbacken.

Vi socialdemokrater har varit positiv till att starta en ombildningsprocess av Signalistens fastigheter här i Hagalund, främst med motiveringen att det här finns en stor koncentration av just hyreslägenheter, samt att vi förespråkar just blandad bebyggelse i Solna. Jag kan dock inte alls detaljerna i denna ombildningsprocess, men hoppas det går bra och att man har bra ambitioner för de som blir kvar som hyresgäster, för det är min bedömning att när det gäller Kyrkbacken blev det bättre med en lokal bostadsrättsförening som hyresvärd jämfört med en privatägd ägare som bara tycktes vara intresserad av att dra in hyra, men inte underhålla fastigheterna. Ett dilemma är dock att bostadsrättsformen som ägandeform inte har som intresse av att erbjuda hyreslägenheter, utan på sikt lär hyreslägenheterna blir färre, och detta kan så klart på sikt bli problematiskt för så väl företag och möjligheten för de boende i Solna och Stockholmsregionen till en bra boendekedja.

Snart danser vi ut granen, men så här vacker var den i år på torget. Direkt i anslutning till nya asiatiska krogen här i Hagalund.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och . ¨


2 kommentarer:

LupaVarg sa...

Får bara hoppas på att det går bättre för den asiatiska krogen. Gick ju inget vidare för de senaste 3 företag som legat i samma lokal. Det var köttbutiken, libanesiska krogen och pizzerian om jag minns rätt.

Arne Öberg sa...

Det får vi verkligen hoppas. Asiatisk mat ska bli mycket spännande. Måste erkänna att jag själv hoppas att det kommer finnas bl.a. äkta kinesisk mat med massor av vitlök, ingefära och koriander.

Noterade du att ordförande i stadsbyggnadsnämnden påstod att inga sopkorgar i Hagalund saknades, vilket bara visar att de inte vet något om Hagalund och att de inte klarar av att axla ledarrollen för Solna stad.