onsdag 6 januari 2010

Kvalitetssäkra kommunens verksamhet genom att införa en kvalitetsförvaltning i varje kommun.



I Stockholm gör företag som driver kommunalverksamhet stora vinster på bekostnad av just verksamheten. De fem största vårdbolagen gjorde en rörelsevinst på miljardbelopp förra året.


Det är mer än vad landstinget i Stockholm kommer att få med regeringens nya pengar för nästa år.
Ägaren till fyra privata förskolor plockade ut 3,2 miljoner kronor i vinst under ett år. Istället för mer personal eller lägre avgifter har vi skattebetalare, tvingats bidra till privata ägares förmögenhet.

Det är inte rimligt att våra skattepengar som vi avsatt för att ge alla medborgare tillgång till en bra kommunalverksamhet ska hamna i aktieägares fickor.
Så kallad allians för Sverige har naturligtvis inga invändningar mot att privata ägare plockar ut stora vinster av skattebetalarna.

För att höja kvalitén i kommunens verksamheter, bör vi socialdemokrater ta till oss kvalitetsrapporter på ett seriöst och professionellt sätt. Vidare, måste vi lyssna på medborgarna som är konsumenterna. Det gör vi genom att tillsätta en kvalitetsförvaltning i varje Socialdemokratstyrd kommun.
Den nya förvaltningens mål måste vara följande:

- Kvalitet i allt vi gör måste vara vår strävan vid upphandlingar. Vår verksamhet måste därför hålla hög kvalité.

- Ständigt måste företag, oavsett privata eller kommunala utveckla sin tillverkningsprocess för att ligga i främsta ledet och svara upp mot de kvalitetskrav som kommunen ställer. Vilket kräver flexibilitet och anpassning.
Då vi socialdemokrater värnar om miljön måste vi se vikten av ett långsiktigt miljöperspektiv hos våra uppdragstagare. Vidare måste de förebygga utsläpp och minimera avfall.
/Skrivet av Samad

Inga kommentarer: