söndag 30 maj 2010

Att inse värdet av kolloverksamhet

För andra året i rad har nu Hagalunds socialdemokratiska förening i samverkan med Fritid Hagalundsparken AB genomfört en kollohelg på barnens ö. I år var vi tillsammans 56 personer, vuxna och barn, som tillbringar helgen på Barnes Ö. I slutskedet var intresset så stort att vi fick tacka nej till flertalet barnfamiljer.

När socialdemokrater år 2009 firade 60 år i Hagalund fick 25 barn möjligheten att åka till Barnens ö och det fick bli vår present till Hagalund. Eftersom det blev en succé så följde vi upp den och i år var det 39 barn som följde med på ett helgkollo på Barnens ö. Vi har fiskat, gått tipspromenader, talangjagat, musikquizat, spökat och haft en kanonhelg ute på landet.

När man ser både det stora intresset här i Hagalund och får ta del av den glädje som dessa unga visar blir jag mer och mer övertygad om att kollo är en bra investering för de unga i Solna.

Vi genomför inte denna helg för att dra några politiska vinster. Inga medier har kontaktats innan och vi är inte ute efter att använda barnen som polisiska verktyg, utan själva arrangemanget grundar sig i genuint intresse för stadsdelen Hagalund och på flertalet eldsjälar som ställer upp och möjliggör en helg som kommer bli ett minne för de som deltagit.

Kolloidén har utvecklats av Nemrud som själv vuxit upp här i Hagalund och som idag är läkare. Nemrud har själv som barn både varit på kollo och jobbat på kollo på just Barnens ö. Han om någon vet värdet av en kollovistelse.

Naturen ute på Väddö i Norrtälje är mycket fin så här i början av sommaren och vädret har under helgen varit både lite regnskurar och strålande sol, alltså en svensk sommar i miniatyr i fager skärgårdsmiljö.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: