söndag 25 januari 2009

Dimma över Hagalund


Dimman lade sig tungt över Hagalund nu på söndagkväll. Det är lite symboliskt för i morgon drar fullmäktige här i Solna igång för år 2009. När Socialdemokraterna styrde staten och landstinget skyllde alltid moderaterna här i Solna allt elände som hände på just staten och landstinget, dvs. Socialdemokraterna. När Solen lyste i Solna berodde det alltid på den egna politiken. När nu makten i Solna på alla nivåer har ett beroende till moderaterna fungerar inte den väderprognosern längre. För Hagalunds del har troligen dimman stannat för att stanna.

Fullmäktiges möten är öppna så om du vill kan du gå ned och lyssna. Det börjar kl 18.30 och det är stadshuset som gäller. Det är det höga huset i Solna centrum. Det är lärorikt att lyssna på de styrande som sällan bemödar sig att på allvar besvara frågor och i största allmänhet betedde sig mycket buffligt i höstas. Anklade bl. a. Johanna Graf för att hata Hagalund, när hon ställde frågor kring de minskade öppettiderna i Hagalundsparken. När man styr ska man inte försöka gå i oposition mot sig själv och lägga ut dimridåer. Det skadar både förtroendet för både politik och styret i Solna.

Som styrande politiker måste man stå till svars för sin politik och till och med gilla att bli synad i sömmarna, det är därför vi har demokratisk insyn. Att vi fortsätter ställa frågor och lämna förslag på förbättringar är en central del av vårt styrelseskick. Att buffla och bete sig hör inte hemma i en demokratisk församling.

2010 kan vi få dimman att lätta igen - för då är det val.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: