lördag 2 maj 2009

1:a maj - en bra känsla


Årets 1:a maj var ett välkomnat hälsotecken. Det var gott om folk på gator och torg, och stämningen var mycket god. De som främst försökte hålla liv vid AMF-skandalen var reportrarna på plats. I Sundbyberg höll tal av kommunalrådet från Sundbyberg Helene Hellemark Knutsson ett bra inledningsanförande samt att samtalet mellan Ordförandena i Solna och Sundbyberg, Jenny Hjalmarsson och Tommy Waidelich, om förnyelsebehovet fungerade samt att SSU genom Faradj Koliev eldade oss bra innan Vanja intog scenen.


Vi från Hagalund saknar vårt tåg här i Solna så mycket att vi i år tog limmo för att visa att vi minsann inte är främmande för förnyelse. Dessutom tycker vi att Johanna Graf ska vara ett naturligt inslag även i Sundbyberg fortsättningsvis. Förnyelse är att våga tänka nytt och agera därefter, inte bara tala om förnyelse.


Vi åkte även en sväng in till Stockholm och konstaterade att dels var första homovigseln en del av tåget. 1:a maj var även första dagen då homosexuella kunde gifta sig i Sverige. I tåget var det massor av folk och det talades från scen om rekord på 12000 deltagare. SSU myntade tveklöst bästa slagordet - Jalla Jalla, jobb åt alla!!!

Inga kommentarer: