onsdag 6 maj 2009

Utförsäljning av Kyrkbacken

Som jag tidigare skrivit om är området där jag själv bor till utförsäljning. Köpstämma var utannonserad till nu på månddag, 4 maj. Men det blev ingen omröstning pga strul och oklarheter med fullmakter. Dessutom är enligt ryktet vice ordförande i styrelsen på krigsstigen. Men som sagt detta är bara rykten. Mitt intryck av både ordförande och en tjej som bor på min gård som också sitter i styrelsen är mycket goda, så de har mitt stöd.

Personligen har jag tagit ställning för utförsäljning, och motivet är att dagens fastighetsvärd sköter sina fastigheter lite uselt som Solna stad sköter sina anläggningar. Det finns ingen långsiktig plan för hur man sköter och underhåller husen. Detta kommer på lång sikt visa sig vara en dyr affär. Enligt den ekonomiska planen för Kyrkbacken kommer det krävas närmare 30 miljoner i underhåll de närmaste 5 år. Men eftersom jag gärna bor kvar i min bostad är jag mån om en ägare som tar ett långsiktigt ansvar (vilket även borde gälla hela Solna). Jag tror helt enkelt att vi som bor tillsammans är bättre ägare än den nuvarande ägaren. Dessutom är det i grunden bra om Hagalund får en mer blandad boende, för idag finns det hög koncentration av hyreslägenheter i just Hagalund.

Nu avvaktar vi ny köpstämma...

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

3 kommentarer:

LupaVarg sa...

Utförsäljning av socialistsjälen kanske? Besviken blev jag iaf. =c(

Arne Öberg sa...

Jag tror starkt på kollektiva lösningar, och när nuvarande ägaren helt har abdikerat från att underhålla och utveckla Kyrkbacken och Hagalund, då tror jag vi med gemensamma krafter kan göra det bättre. Men jag förstår din poäng, och den hade gällt om jag hade velat flytta, vilket jag inte tänkt göra.

Unknown sa...

I min mening är utförsäljning bara ett sätt att bli av med mindre önskvärda hyresgäster. Det är synd att Solnas sista riktiga arbetarområde kommer att försvinna. Titta bara vad som har hänt med Huvusta och Råsunda senaste 5 åren.

När jag växte upp var Solna en diversifierad stad där alla grupper och klasser fanns representerade. Nu allt mindre.