onsdag 20 maj 2009

Tillbaka till 20-talet

I lördags var det 20-tals fest vid de kvarvarande äldre husen i Hagalund. Deltog gjorde bl.a. Olle Ollssonmuseet, Grupp Solna och konsten, Hembygdsföreningen visade upp Sadelmakare Öbergshus samt att både keramiken och läderverkstaden var öppen. På plats var även Solna stads kultursekreterare som kommer att jobba för att utveckla denna dag nästa år med fler föreningar i Solna, vilket jag tycker är ett mycket bra förslag. Bilden ovan föreställer Hagalunds IP. Till höger ser man vattentornet.

Det var inte trångt, men både körsång och testa gå på styltor lockade olika generationer. Att idag slåss med olika aktiviteter i en storstadsmiljö är inte lätt. Vädret var strålande och det brukar locka många ut i våra närbelägna parker. Ifjol hade de även en höstfest och då uppfattade jag att det var betydligt fler besökare. På bilden är det Olle Olssonhuset.

Öppet var även handelsehuset som numera rymmer konstnärer från Grupp Solna. Detta tillsammans med en mycket bra film om Olle Olsson var dagens höjdpunkter. På bilden ser vi troligen konst av Petrus ten Siethoff.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: