fredag 29 maj 2009

Jobben först i Hagalund

Sven-Erik Österberg premiärtalade på första demokraticafét.

I onsdags var det premiär för vårt demokraticafé. Gäst var ingen mindre än Sven-Erik Österberg, gruppledare i riksdagen och (S) talesman i jobb-politiska frågor. Självklart stod därför arbetsmarknaden i fokus. Sven-Erik berättade bland annat att Sverige halkar efter och att ungdoms-arbetslösheten här är bland de högsta i hela EU, omkring 25 procent. Många som tar studenten nu i vår går rakt ut i en vardag utan arbete. Så får det inte vara. (S) politik sätter jobb före stora skattesänkningar och vill erbjuda både jobb, utbildning och praktik.

- Till skillnad från regeringen har vi en politik för arbete och rättvisa och våra ambitioner är höga, underströk Sven-Erik.

Hagalundsparken bjöd på en helskön sommarmiljö, även om det blåste en och annan stark vind i onsdags. Hit kommer vi snart tillbaka.Tanken med demokraticafét är ett erbjuda hagalundsborna en regelbundet återkommande träffpunkt där vi kan prata politik och samtidigt ta en fika. Ett par önskemål från publiken när det gäller kommande teman var skolan och bostäder. Det är ämnen som vi gärna pratar om, så håll utkik på anslagstavlor och nätet efter nästa cafékväll!

Skrivet av: Cecilia Dahlberg

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

1 kommentar:

Johan Ulvenlöv sa...

Kul att ni dragit igång en blogg i Hagalund, Glöm int eatt anmäla er till nätverket Netroots!