tisdag 23 mars 2010

Ett företag som får Hagalund att växa

Har läst Hagalundsparkens kvalitetsuppföljningsrapport för 2009. Hagalundsparken är en fritidsanläggning i Solna som är upphandlad på entreprenad sedan flera år tillbaka. Det var ett antal eldsjälar som jobbade på anläggningen då den var kommunal som bildade ett bolag och tog över verksamheten från Solna stad. Bolaget som heter Fritid Hagalundsparken AB är verkligen ett föredöme för hur samverkan med lokalföreningen kan utveckla en stadsdel.

Den ordinarie verksamheten är mycket attraktiv. Under perioden 1 september – 31 maj drog dagverksamheten i åldern 12 – 19 år 1 865 flickor och 4 420 pojkar. Kvällsverksamheten i samma åldersintervall drog 2 375 flickor och 5 560 pojkar. Sommartid är det på dagen 1 690 flickor och 2 775 pojkar och kvällarna 1 870 flickor och 2 800 pojkar. Sammantaget under ett år besöks anläggningen av imponerande 23 335 besökare.

Nöjdheten bland besökarna enligt tonårsenkäten är 9,24 av en 10-gradig skala. Vilket måste anses vara storartat!

Att läsa likande rapporter är spännande läsning. Gå gärna förbi parken och be om en rapport om du är intresserad. Det som verkligen är imponerade är att utöver den ordinarie verksamheten genomför parken ett antal spännande samverkans projekt. T.ex. samverkar de med ungdomsföreningen Blue Hill under sommartid med kvällsaktiviteter. De samverkar med Black Sheep med konsertkväll. De deltog i den mycket uppskattade konserten på torget här i Hagalund på Hagalundsdagen då Ken och Dogge uppträdde.

Något jag är oerhört stolt över är att även vi Socialdemokrater hitta samverkansformer med Hagalundsparken kring vårt 60 år jubileum här i Hagalund, så vi tog med oss 25 barn till Barnens Ö i mitten av juni. Det blev så lyckat att vi även i år ska genomför en kollohelg i samverkan med Barnens Ö. Det blir helgen 29 – 30 maj i år. Eftersom Solna stad nu lagt ned sitt kollo på Barnens Ö är det endast genom vår samverkan som barn från Hagalund kan få uppleva Barnen Ö. Det är vi stolta över.

På bilden ser ni Christer Winblad en av ägarna mitt i verksamheten som jag idag fångade när jag gick förbi.

Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden skriver tidningen Mitt i Solna:
” Syftet då, att mota tbc, finns ju inte heller längre. Men många Solnabarn vill gärna fortsätta åka på kollo. - Ja, och en del vill åka till Mallorca, och vi bekostar inte det heller.”

Men ack så fel man kan ha ibland, för just TBC-fallen ökar nu igen enligt DN. Ödets ironi. Nu återstår att se om staden åter ska ha kolla.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: