fredag 26 mars 2010

Ny ung kraft i Hagalund

Det har öppnat att nytt café och bageri här i Hagalund som går under namnet Scufferiet. Det ligger på Hagalundsgatan 21, dvs. på kortsidan av centrumanläggningen mot AP-fastigheters två hus. Caféet slog upp portarna den 17 mars, men först idag hade jag möjligheten att gå förbi och önska dem lycka till.

Men det är ett lite speciellt café. Bakom verksamheten står Svenska Celiakiungdomsförbundet. Ungdomsförbundet lär ut och ger unga personer råd om man inte tål eller är intolerant mot gluten eller laktos. Jag ställde massor av frågor för att förstå varför man behövde ett ungdomsförbund, och det visar sig att Svensks Celiakiförbundet också ligger i Solna, och det är nästan i Hagalund, nämligen på Västra vägen. Jag fick dels höra en spännande dialog om tarmproblem och efter att ha testat en latte och en bulle berättade de att ungdomsförbundet har en stor betydelse för en ung tjej eller kille att veta att det finns fler, även om man kan vara ensam i sin skola.
Det är invigning av caféet i morgon lördag - den 27 mars - med tårta för 10 kr. så gör ett besök och stöd verksamheten. Det är kul med ett ny ung aktör i Hagalund. Ni är både efterlängtade och välbehövda. För oss föreningar i Hagalund är det dessutom ett bra tillskott för de har en lokal man kan boka för möten.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

2 kommentarer:

Patrik sa...

Scufferiet med personal tackat för de fina orden och önskar dig varmt välkommen tillbaka!

Arne Öberg sa...

Ni är ett välkomnat tillskott till Hagalund. Jag kommer mer än gärna tillbaka för ni gav ett mycket positivt intryck.