söndag 7 mars 2010

Paragraferna som är oeniga


Efter beslutet i fullmäktige fortsätter diskussionen om huruvida ombildningsmötet för Sunnan 14 och Sunnan 16 gått rätt till, och då rent juridiskt. De frågor som nu väckts är om röstlängden går att tolka rätt och om protokollet från ombildning är korrekt.

Det bör påpekas att inför fullmäktigemötet den 22 februari hade just en juristfirma granskat stämmoprotokollen för att se om det gått rätt till, med risk för att de då inte ställt rätt frågor eller undersökt rätt områden. Nu väcks tankar på att överklaga hela stämman, och därmed blir föremål för förnyade juridiska turer.

Jag vill betona att det självklart ska gå rätt till när ombildning ska ske då det i grunden finns lagstiftning för detta, men jag börjar nu se något av Franz Kafkas Processen framför mig, dvs. domstolarnas labyrinter och absurda rättssystem. Eller som i USA efter presidentvalet 2004 då det framfördes anklagelser om röstfusk samt där man såg kontroller av röstsedlar, vilket fick en och annan och ifrågasätta ett så föråldrat valsystem i en av världens ledande kunskapsnationer.

Det vore mer berikande om debatten nu kom att handla om bostadspolitik. Vad är förklaringen till att det nu byggs så få lägenheter i Sverige. Carin Moberg, en s-ledamot i riksdagen, har väckt frågor om havererad bostadspolitik efter ny statistik från SCB. Eller hur kommer det sig att Solna saknar bostadsförsörjningsplan.

Om nu köpstämman med drygt 400 lägenheter inte gått rätt är jag en av de ivrigaste tillskrivarna att försöka göra om själva stämman skyndsamt så att alla berörda inte ska behöva fastna i en juridisk process, då detta inte gagnar någon involverad part. Att vi sedan rimligen ska få tycka olika om själva ombildningen det är liksom en annan fråga, men gör inte juridik av politik. Det kan sluta i hur långdragna processer som helst.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: