söndag 14 mars 2010

Vårtecken i vinterland

Vi är nu i mitten av mars och vintern ger inte med sig. Fenomenet dagsmeja är en realitet här i Hagalund. Det som gör isbildningen så omfattande beror på att snö inte forslats bort utan lagt på hög eller höga kullar. På Kyrkbacken nere på vändplanen finns det nu en rejäl snöhög och resten är nu täckt av is. Isbildningen är lika hög som en trottoar.

I veckan skottades det även snö på taken här i Hagalund. Jag fångade snöskottning en morgon på väg till jobbet.
Men vi ska ha förtröstan, för nu är våren på väg. Solen har lyst i princip hela veckan, och dagtid blir det nu några få plusgrader. Ett riktigt bra Solnatecken var söndagens premiär i allsvenskan där AIK mötte Mjällby AIF på Råsunda. Jublet som hörs väl här i Hagalund leder tanken till sommar.
Riktigt spännande är den debatt som nu förs om det s.k. RUT-avdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Och här verkar uppgifterna eller om man så vill faktaunderlaget vara helt omöjligt att tolka. Allmega påstår att var fjärde som nyttjar avdraget är låginkomsttagare medan SVT-agenda, som även tas upp i kvällens rapport, hävdar att låginkomsttagarna är 6 promille. DN som på redaktionell plats i veckan påstod att avdraget var ett problem för Socialdemokratin. Spännande nu att se om det blir en något mer nyanserad bild och lika braskade rubriker om problem inom partierna som lanserade detta bidrag som uppenbart är skattelättnad för främst de med höga inkomster i samhället.

För er som har hjärtat till vänster och vill hålla er uppdaterade kan jag som komplement till DN varmt rekommendera er att följa Peter Anderssons blogg som är både politiskt vass och ständigt uppdaterad. Peter jobbar som ombudsman för oss Socialdemokrater här i Solna och är en av de mest lästa bloggarna i Sverige. Peter har under flera veckor legat på första plats på knuff, men är nu på plats 2 efter en annan mycket bra blogg som heter Alliansfritt Sverige.

Det ska bli spännande att se vilken effekt de sociala medierna får i årets valrörelse.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: