söndag 11 april 2010

Britt-Marie en hundägare som bryr sig

Vid ett borådsmöte nere på Förvaltarvägen träffade jag Britt-Marie för en dryg månad sedan. Britt-Marie påtalade då brister i hundrastgården nere i Hagalund. Idag har vi tillsammans besiktigat rastgården och det var onekligen många brister som behöver rättas till.
Det är dels hål i staketet som gör det möjligt för hundar att både smita ut ur hundrastgården, men än värre är att det i direkt anslutning är ytterligare hål i staketet som leder ner mot järnvägen. Det sista hålet mot järnvägen skulle även ett mindre barn kunna smita igenom.

Men även inne i själva hundrastgården visar Britt-Marie mig flertalet brister. Det är hål i staketet som hon själv har lagat med kvistar. Det är en grind som är trasig och Britt-Marie berättade att i vintras när det var mycket snö så slutade man tömma papperskorgarna, dvs. där hundägarna lägger sina bajspåsar. Hundrastgården blir även den en symbol för ett Solna som lappar och lagar, och som gör att vår stolthet går lite förlorad. Solna kan bättre!

I mina ögon är Britt-Marie en sann vardagshjälte då hon verkligen gör allt för att förbättra och göra situationen för de som flitigt använder hundrastgården till det bättre. Hon berättar att hon ofta brukar ringa kommunen när hon ser brister och ofta blir de åtgärdade, men nu kände hon att hon villa ha lite draghjälp och jag förslog att vi skulle ta lite bilder och följa upp det via bloggen. Britt-Marie besöker rastgården varje dag med sina två taxtikar och har växt upp på Förvaltarvägen samt även en tid som småbarnsförälder bott i Hagalund och bor nu åter på Förvaltarvägen.
Britt-Marie har även försökt få Djurgårdsförvaltningen att anlägga en hundrastgård i Hagaparken, men fick ett negativt svar. Nu när det ju snart även ska finnas en kunglig rastgård så borde ju något hörn av parken lämpa sig väl.

Har du också en bra vardagshistoria som du vill att vi förmedlar här på bloggen ska du e-posta sihagalund@hotmail.com

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

1 kommentar:

LupaVarg sa...

Det är alltid roligt att någon "ny" person upptäcker det jag skrev om redan 2006: http://blakulla-hagalund.blogspot.com/2006/05/hundrastgrden-vid-blomgatan.html
Ännu bättre när kommunen faktiskt gör något åt det man anmält gång på gång.