tisdag 27 april 2010

Ombildningen blir av

För en dryg vecka sedan - söndagen 18 april - hölls det en ny köpstämma för fastigheterna Sunnan 14 och 16, dvs. Hagalundsgatan 8-14 och 18-24. Resultatet blev följande:
Sunnan 14 - 154 Ja röster
Sunnan 16 - 155 Ja röster

Totalt 309 ja röster och det är sagt att 297 röster skulle räcka. Kravet är att 66 % av de boende röstar för och 309 röster är alla gånger tillräckligt. Jag kan inte den exakta uppgiften om antal lägenheter, men tror att det rör sig runt 220 lägenheter per fastighet, men det kan vara upp mot 225, men oberoende på hur man räknar blir det över 66 %.

Jag har känt ett stort engagemang för denna ombildning och även aktivt stött processen och varit tveksam till vissa metoder för att främst fördröja beslut samt ytterst tveksam till att göra juridik av detta. Det intressanta var att de boende visat stort tålamod och det blev något av en folkrörelse där många engagerade sig och med tanke på antalet ja-röster så finns det en stark majoritet för denna ombildning.

Enligt Brf Hagalunden kommer det krävas att 65 % köper sin bostad enligt krav från statligs bolåneinstitutet Sbab. Detta kan bli tufft att uppnå, men jag hoppas så väl styrelse och boende nu får arbetsro för att lösa finansieringen.

På Hagalundens hemsida förs en livlig dialog om ombildningen och alla de turer, och jag tror i grunden att det är bra att denna sida finns, trots att vissa kommentarer är rätt tuffa och ibland mycket nedlåtande. Det kan delvis förklaras med att vi är ovana att umgås virtuellt, men likt när man möter sina grannar i hissen eller i tvättstugan försöker jag vara artig även virtuellt eller på olika sociala medier. Hagalundsgatan.se är ett lysande tecken på några få personer som nu gjort det möjligt att ha bättre koll på Hagalund samt att det numera finns ett helt annat fokus på Hagalund av oss som bor här i Hagalund. Min poäng är att även när man diskuterar på sociala medier eller skriver kommentarer måste man kunna stå för sin åsikt och det är ett vinnande koncept att var artig liksom det är i det "verkliga" livet.

Vi hade förra veckan ett möte om hur vi kan förnya och utveckla Hagalund. Jag lovar att återkomma till detta tema, för det var mycket bra idéer som kom fram.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: