söndag 28 mars 2010

Årsmöte, arenakris, kurdfest och earth hour

Lördagen var minst sagt intensiv. Socialdemokraterna i Solna har årsmöte och det är runt 100 personer som deltar. Årsmöten är en övning i praktiskt demokrati som inte går av för hackor. 4 timmar och massor av val. Listan till fullmäktige är nu klar och det är många från Hagalund som kommer representera oss Socialdemokrater.

Årsmötet gjorde även ett uttalande kring turerna för den nya nationalarenan. Kommunchefen har tagit timeout och kommunstyrelsens ordförande har givit olika versioner om vad han känt till. Det har skrivit och rapporterats om denna skandal av flera bloggar och medier.

Nu måste Solnas politiska ledning gå till botten och lägga korten på bordet. Det är våra skattemedel som står på spel, och det är stora belopp.

Efter årsmötet bjöd en relativt ny medlem på fest här i Hagalund. Micke Knapp (mitten) höjde tempot på kvällen vill jag lova. Bredvid står Håkan och Jörgen.
Men jag hade ju utlovat skillnad på före och efter Earth hour här i Hagalund, men jag kan inte påstå att det var helt enkelt att utläsa någon stor skillnad. Döm själv.

Före kl 20.30, lördagen 27 mars:

Efter kl 20.30, lördagen 27 mars:

Kvällen slutade med att vi gick på kurdernas nyårsfest i Solnahallen. Kurderna har även en lokal här i Hagalund samt att vi har dels en veteran inom partiet som också länge varit en centralgestalt inom Kurdiska riksförbundet - Rodi samt att Sussi nu står på fullmäktigelistan och som också är en aktiv kurd. På festen mötte vi även av Mona och Nalin. Här tillsammans med Ceclia och Rodi från Hagalund.
Här har vi även Samad och Sussi som festar loss.

Men det stora på festen var glädjen som både fanns i form av uppträdanden och dans. Det är inte utan att jag skulle föredra en fest med runt 2000 deltagare istället för årsmöten, men nu ska man nog inte ställa dessa två aktiviteter mot varandra.

Jag fick även en skiva av artisten Pirsing (ovan) som verkligen överraskade, så just nu snurrar kalasbra kurdmusik nere på Kyrkbacken.

Så kan en lördag se ut för en fritidspolitiker som inte är världsbäst på att säga nej.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , och .

2 kommentarer:

Johan Vesterkvist sa...

Ja, det va inte många i mitt hus som släckte... jag släckte en halvtimme innan och tände en halvtimme efter :). Så jag hade släckt i 2 timmar totalt.

Arne Öberg sa...

Hej Johan - du är i mina ögon en vardagshjälte som deltog en manifestationen, men det viktiga är att vi tillsamman här i Hagalund gör allt för rycka upp Hagalund.