söndag 27 april 2008

Arbetsgivare gå med på sjuksyrrornas lönekrav!!!

Nu har strejken inom sjukvården pågått några dagar. De anställda har ett krav på en ingångslön på ca 23.000:- i månaden, och ett lönepåslag på 1.700:- i månaden. Krav som jag tycker är rimliga för det arbete som sjuksyrrorna utför. Jag har fått vara i kontakt detta arbete de senaste månaderna. De sista dagarna har vi sett att VDn för Svenska spel har fått sparken för att han har varit för duktigt på att lura folk, med en för aggressiv marknadsföring, att spela på deras spel.

Det märkliga är att staten som ägare anser att VDn ska få ett avgångsvederlag av en hel årslön, som är 2.9 miljoner kronor. Då finns det pengar i den offentliga sektorn.

När sjukvårdens personal vill ha en motiverad högre lön då är det stopp och belägg. En månadslön på ca 23.000:- motsvarar en årslön på ca 280.000:-. För att komma upp till de 2,9 miljoner som den sparkade VDn för Svenska spel får på ett år utan att arbeta, måste en sjuksyster arbeta i mer än 10 år.

En uppmaning till samtliga arbetsgivare inom Landsting och Kommun tänk på detta och ta ert ansvar och tillmötesgå sjukvårdspersonalens krav och se till att strejken snarast upphör.

Jag betalar gärna skatt för bra sjukvård. Moderaterna i Sverige har prioriteat skattesänkingar. Förmögenhetsskatten och fastighetsskatten gick före sjukvården. Dessa pengar hade gjort bättre nytta i sjukvården, än för de redan välbeställda i samhället.
Skrivet av Karl Axel Malmsten

Inga kommentarer: