måndag 21 april 2008

Hagalund på kongress

Under helgen 19-20 april hade länets Socialdemokrater kongress i Sollentuna. Vi pratade politik under två dagar och fick även möjlighet att träffa partikamrater från hela länet och ta del av deras erfarenheter. Från Hagalund var vi 5 personer som deltog. Det var Cecilia, Georgios, Håkan, Mebrat och så jag. På bilden ser ni Ceclia och Georgios.

Tema på kongressen är att Stockholm tjänar på rättvisa, och detta gäller även Hagalund. Fundera gärna på rättvisa och fördelning när det gäller Hagalund. Beroende på hur man räknar så bor i vår stadsdel närmare 8.000 invånare. I hela Solna drygt 60.000. Det innebär att mer än var tionde Solnabo är Hagalundare. Men hur mycket av den kommunala servicen återfinns i Hagalund? Hur många skolor finns i Hagalund? Hur många idrottsanläggningar, daghem, fritidsgårdar för äldre, etc. Om man jämför stadsdelarna med varandra kan man snabbt konstatera att det inte är Hagalund som har fått känna av en guldkantad vardag.


Men hur kommer det sig? En ansvarsfull politiker måste väl ändå göra just prioriteringar och hushålla med skattemedel. Visst är det så, men följdfrågan är då om det är Hagalund som ska dra det tyngsta lasset när vi ska hushålla. Det är väl ändå inte rättvist! Hagalund tjänar på rättvisa.

Inga kommentarer: