onsdag 11 augusti 2010

Grekiska föreningen är viktig för Hagalund

Grekiska föreningen här i Hagalund är en vital förening som på dagarna mer eller mindre fungerar som en central mötesplats för de greker som gått i pension. Men föreningen har även verksamhet för de lite yngre i form av dans och filmvisning en fredag i månaden för de lite äldre ungdomarna. Dessutom är föreningen mycket aktiv i föreningen Ett levande Hagalund och i fjol på Hagalundsdagen bjöds det filmvisning i form av Mamma Mia som ju är inspelad i just Grekland. Det är en aktiv förening som tar ett stort ansvar för Hagalund.

Föreningen har lokal i huset som kallas för Flaggskeppet och som ligger mellan de två första blåhusen på vänster sida när man kommer från Frösundaleden. På bilden ser du föreningens ordförande ZachariasZagoritis.

Grekiska föreningen har tidigare i år varit värd för en konferens om språk och modersmålsinlärning. Det var ett arrangemang som gjordes i samverkan med Kultur- och fritidsförvaltningen här i Solna. Ett lysande exempel på hur en Hagalundsföreningen visar på bra verksamhet i Solna.

Föreningen har länge tagit ett ansvar även för de unga i Hagalund. Jag tänker nu på fotbollsverksamheten inom föreningen Apollon, men numera är Apollon Solna FK en egen förening som spelar fotboll men ska man söka rötterna till föreningen så är det från grekiska föreningen här i Hagalund som man ska börja.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: