söndag 22 augusti 2010

Välbesökt valupptakt i Hagalundsparken

Valupptakten i Hagalund i lördags var välbesökt och innehöll både musik och tal eller om man så vill kultur och idéer. Ilija Batljan inledde med att fråga sig hur länge våra politiska motståndare ska få fortsätta utveckla Solna till en motorväg samt skämtade genom att fråga sig hur man idag blir miljonär eller miljardär där svaret är att antingen köpa och driva en vårdcentral eller att bygga ett nytt sjukhus. Ilija var även allvarlig och tala om att sjukvården har behov av att bygga ut antalet vårdplatser med 300 – 350 platser i Stockholms län samt att vi socialdemokrater vill satsa på jourläkarbilar för barnföräldrar samt bygga tunnelbana till nya Karolinska.

Banden som bjöd på stimula var bl.a. Red light district och Tarantula Waltz. Två mycket bra och spännande band som vi lär höra mer av framöver.

Dessutom talde våra två Solnaprofiler Johanna Graf och Maryam Yazdanfar. Två lysande talare med mycket bra idéer som sätter sig. Johanna tog bl.a. upp dilemmat att själva teorin om att sänkta skatter ska leda till ökad sysselsättning. Denna teori lanseras ofta, men det saknas empiri eller något land där denna ekvation lett till det resultat som ofta läggs fram, utan snarare är det just konjunktur och graden av utbildad befolkning som har större betydelse.

Starkt intryck gjorde även Lars Lindblad som understök behovet av att tala om skillnaderna i politik genom riktiga exempel och inte genom att ange procentsiffror som blir svåra att begripa. Lars är inte politiker utan en sann Solnasjäl och företagare som värnar om det genuina Solna. Han efterlyste en möjlighet för unga att både jobba och få en bostad i Solna, vilket snart är en omöjlighet om du inte kan köpa dig en bostad. Lars skriver även en lysande blogg som jag varmt kan rekommendera.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: