tisdag 10 augusti 2010

Nu börjar valrörelsen i Hagalund

Idag drog vi igång med valrörelse här i Hagalund. Dels knackade vi dörr i 24:an och dels genomförde Evin Cetin en kampanj här i Hagalund. Jag och Nemrud var och knackade dörr och det var bra stämning. Att knacka dörr är en metod som öppnar för samtal och som ger dig som öppnar möjlighet att spontant eller med eftertanke ta en diskussion om politik. Vi sossar här i Hagalund har under hela våren fört samtal om utmaningar för Hagalund. Vi gör detta med utgångspunkt från att Hagalund är en underbar stadsdel att bo, men den är sliten och behöver rustas upp och då vill vi gärna tala med er som bor här i Hagalund vad ni tycker ska symbolisera framtidens Hagalund eller komma med konkreta tips om vad som behöver förbättras eller utvecklas.

Idag har även Socialdemokraterna både lanserat ett förslag om att det behövs minst 50 000 nya bostäder i Stockholms län under nästa mandatperiod. Denna mandatperiod har det bara byggts drygt hälften ca 27 000.

Dessutom har de grönröda tillsammans upp i Piteå på Nolia-mässan lanserat konkreta förslag för att öka entreprenörskapet i Sverige. Företagande är centralt för att skapa jobb i Sverige. Det är mycket bra förslag som jag vill tipsa er att läsa, för i valtider ska man vara påläst. Kunskap är makt och det gäller i högsta grad i valtider.

Här i Hagalund kommer vi göra allt för att undvika pajkastning mot andra partier och vi kommer främst tala om vår politik och våra förslag, men efter 12 år med moderaterna vid makten blir det ibland svårt att inte peka på uppenbara brister och områden som vi anser ska lyftas fram. Vårt eget bostadsområde är ett lysande exempel på detta, men trots att vi kommer peka på brister får moderaterna själva tala om sin politik.

Valet 2006 översköljdes Hagalund i slutskedet av rena skräckpropagandan där vi påstods skulle höja skatten med om det var 10 eller 20 kr. Om ni detta val får den informationen ska ni veta att det är lögn även denna gång. Jag hoppas härmed att vi får en juste valrörelse i Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: