måndag 5 maj 2008

Att idrotta har blivit en klassfråga

Pedagogiska institutet vid Stockholms universitet har granskat förhållandet mellan idrott och ekonomiska förhållanden. Deras slutsats är att GYM är bland den mest jämställda idrottsaktiviteten, för där finner du i princip alla skikten i samhället. Föreningsidrotten har uppenbart lite svårare att rekrytera från just områden med sämre ekonomiska förhållanden.

Utan att påstå mig ha hela svaret är det nog så att avgifterna är en förklaring, men att gå på GYM är sällan gratis, och rapportens författare resonerar i termer av att det även kan bero på möjligheten att själv välja när du vill idrotta. Vill du läsa mer hittar du en artikel om detta i kårtidningen Gaudeamus: http://www.gaudeamus.se/template_single.asp?id=1557382738

Här i anslutning till Hagalund kan jag dels konstatera att gymmet på Västra vägen 9 inte längre finns kvar, och att Vasalundshallen är rejält nedgången. Det är en 50 år gammal anläggning, som har sett sina bästa dagar. Dock ska Medley som driver Vasalundshallen inte kritiseras, för de gör ett bra jobb utifrån deras förutsättningar. Dels har de just hanterar en brand mycket bra och dels har de gjort mycket för att hålla just gymmet i bra skick. De som ska kritiseras är de borgerliga partierna som i mars 2006 påstod att 22 miljoner skulle satsas på badet. Varav 10 miljoner skulle vara privata. Inga privata miljoner har vi sett till och Vasalundshallen står och förfaller. Detta är allt utom att ta politiskt ansvar!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: