måndag 26 maj 2008

Bostadspolitisk paneldebatt

Nu på onsdag - 28 maj - kl 18.00 kommer vi Socialdemokrater i Hagalund anordna en paneldebatt med tema Bostadsfrågan. Det är öppet för alla intresserade och vi kommer vara i Flaggskeppet. Samlingslokalen en trappa ned på Hagalundsgatan 9, s.k. Flaggskeppet.

I panelen har vi dels Carina Moberg (S) från riksdagen som jobbar med just bostadsfrågor. I panelen sitter även Radha Deogan som är ordförande för bostadsrättsföreningen Sveaborg i Akalla. Radha var med och ombildade sitt hur till en bostadsrätt år 2000. Akalla har stora likheter med Hagalund, så därför är Radha högintressant. Dessutom har vi Johan Lindeholm som är ordförande för Riksbyggen i Stockholm. Riksbyggen är en aktör som verkar för bostadsrätten och allas rätt till ett bra boende. Jag skulle nog vilja säga att Riksbyggen i debatten är byggandets aktör. Sist men inte minst även Raymond Sköld från Hyresgästföreningen som värnar en god bostad till rimlig kostnad.

Dessa 4 aktörer tillsamman kommer utgöra en samlad kunskap om boendefrågor som kommer ge oss i Hagalund ett unikt tillfälle att fråga och få svar på frågor om just bostaden.

Syftet med paneldebatten är främst att öka kunskapen om bostadsfrågor. Moderator kommer Jenny Hjalmarsson vara. Jenny jobbat till vardags med just bostadsfrågor och då som projektledare för större byggprojekt. Jennys kunskap på området kommer vara en fördel för att reda ut frågor samt som moderator se till att det är frågorna besvaras.

Varmt välkomna.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och

2 kommentarer:

Magnus Persson sa...

Hej, har hittat hit och hade gärna dykt upp imorgon (debatter och diskussioner är alltid kul, speciellt i intressanta ämnen som detta!).

Tyvärr har jag andra planer sedan tidigare, bland annat jobb. Vågar man kanske hoppas på att få ett sammandrag av diskussionerna här?

Arne Öberg sa...

Kul att du gillar debatt Magnus. Synd att du inte kan närvara.

Självklart kommer vi försöka återge debattens centrala delar här på vår blogg.

//Arne