lördag 29 augusti 2009

Filmstadens dag och grillkväll

Det föll snö i Filmstaden idag. Detta skedda på Filmstadens dag som är ett stadsdelsevenemang i nya stadsdelen Filmstaden, dvs. området där den gamla Filmstaden en gång i tiden låg och där det nu växt upp något av en ny stadsdel eller mikrostadsdel i Råsunda. Filmstadens dag droga stor uppmärksamhet i fjol då de skapade en vintermiljö av entren till Filmstaden mitt i sommaren.
Det var även i år både välbesökt och med ett rätt tydligt barnfokus med olika filmeffekter som barnen kunde prova. I stånden kunde man köpa dels böcker med filmfokus så som Åsa Nisse, men även inte helt oväntat spikmattor. Den enda föreningen jag fann var förutom stifelsen Filmstaden kultur vuxenskolan där Hagalunds starke kvinna Monica fanns.

Det inslag som hade både charm och udd var allsången... Se bara allsångsledarena...

En reflektion är att Filmstadens dag fått stor uppmärksamhet på stortavlor i hela Solna. Denna helg är det även Hagalundsdagen som inte fått samma uppmärksamhet. Detta bör vi följa upp.
Senare under kvällen hade vi Socialdemokrater här i Hagalund en grillkväll. Detta år var det Kurdiska föreningen som stod i fokus. Vi fick ett mycket bra samtal om utanförskap och svenskhet. Detta tema lär vi återkomma till.

I morgon är det Hagalundsdagen. Då ska vi visa upp vårt kollage med kollobilder. Vi möts nere på torget i Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .
http://bloggkartan.se/registrera/8106/hagalund

Inga kommentarer: