torsdag 13 augusti 2009

Lyssna på Mona i Nacka

Nu på lördag 15 augusti ska Mona Sahlin hålla sitt sommartal vid Dieselverkstaden i Nacka. Det börjar kl. 12 och innan Mona talar ska Jonas Gardell tala. Mona beräknas tala kl. 14.

För oss boende i Hagalund kan jag tipsa om det kommer gå en buss från busshållplatserna nere vid Solna station kl 11.40. Det kommer även att gå en buss tillbaka till Solna från Nacka 15.30.

Passa på att lyssna till Mona och låt dig inspireras av ett politiskt tal. SOM-institutet vid Göteborgs universitet har nyligen publicerat en rapport om kulturvanor och livsstilar i Sverige mellan 1987 - 2008. Där finns aktiviteten diskuterat politik med. Det som är spännande är att 52 % någon gång varje månad diskuterat politik. 72 % har gjort det någon gång under ett år. Mest politik diskuterar åldergruppen 30-49 år och minst i åldersgrupp 65-85 år. 2:a generationens invandrare pratar mest politik sett ur ett etniskt perspektiv och minst pratar den som är uppvuxen i ett annat land. Den som bor i Stockholm diskuterar mest politik av alla i Sverige. Sett till familjetyp är det sammanboende med barn som oftast diskuterar politik.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .


Inga kommentarer: