tisdag 4 augusti 2009

Fortsatt vandalisering men även renovering

I morse var det telefonautomaten på Hagalundsgatan som fått ta stryk. I sig är det näst intill unikt att vi har en telefonautomat kvar i Hagalund. Det är inte vanligt numera, men det beror nog främst på att den flitigt används här uppe. Så tänk på att den för många utgör en livlina till nära och kära.

Men för att inte bara lyfta fram misär och elände, vill jag även lyfta fram att det numera pågår renovering av nya färghandeln och Olle Olsson-huset. I alla fall får husen sig ny färg på utsidan, och detta var verkligen på tiden för de har stått och förfallit länge.


Hagalunds nya färghandeln som det står på utsidan är allt utom ny, utan en av de få kvarvarande husen från det gamla Hagalund. Huset byggdes 1890 och var fram till 1927 livsmedelsaffär. Så sent som på 90-talet fungerade nedervåningen som affär, men då var det främst leksaker och presentartiklar. På övervåningen är det grupp Solna som hyr, dvs. konstnärer i Solna.

Olle Olsson är än idag Solnas med kända konstnär. Det blåa huset kom att bli konstnärens bostad hela hans liv. Idag är det ett museum med en oerhört spännande konstskatt. Museet drivs av Olle Olsson dotter Lena Olsson Petrén. Huset byggdes av konstnärens morfar som var snickarmästare.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: